Petrotec: pohoda ve sněhobílém hávu

Petrotec Group patří mezi pětici největších výrobců na světě z hlediska zařízení pro ropný průmysl, distribuci a maloobchod. Na veletrhu Automechanika nás zaujala netradiční expozice, jejíž středobodem byl Bulhar se sněhobílým piánem.

PETROTEC P9110505

Ten svou produkcí umocnil neformální a přátelskou atmosféru, která na stánku panovala, co jsme ocenili i při pohodové diskuzi se zástupci firmy, kteří byli rovněž stylově oděni do bílých košil.
Kromě inovovaného multiproduktového stojanu pro výdej kapalných i plynných paliv představili Portugalci svoji novinku - dobíjecí stojan (nebo spíše stanici) P-Fast pro dobíjení elektromobilů jako naplnění nové strategie firmy. "I když je elektromobilita teprve v začátcích, musíme být na budoucnost připraveni," tvrdí Miroslav Dufka z firmy Petrolservis, která zastupuje Petrotech v ČR.
Dobíjecí stojan P-Fast je nasazen ve zkušebním provozu v Portugalsku. Používá standard CHAdeMO (CHArge de MOve nebo Charge for moving - nabít pro pohyb) pro rychlonabíjení elektromobilů stejnosměrným proudem příkonem 10 - 50 kW podle počtu instalovaných modulů. Provozuje je energetická distribuční společnost a zákazníci nabíjejí pomocí karet. Vyúčtování dostanou pravidelně společně s vyúčtováním za elektřinu pro svůj dům. Ve Frankfurtu byla verze 50 kW, která je schopna dobít baterie elektromobilů na kapacitu 80 % za 15 - 20 minut.

Autor: Tomáš Mikšovský, Zdroj: PETROLmedia

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek