Přes 200 čerpacích stanic prodává v České republice E85

Po E85 je stále větší poptávka, a tak se rozšiřuje i síť čerpacích stanic, které bioetanol nabízejí. V současnosti je v České republice přesně 217 míst, kde je možné natankovat E85.

Bioethanol E85

Biopaliva jsou na vzestupu a čísla to potvrzují. Narostl počet prodaných nových FFV automobilů a stoupá i počet čerpacích stanic, které toto moderní palivo nabízejí. Oproti roku 2011 se jejich počet téměř zdvojnásobil. "Hustotou pump nabízejících E85 jsme se zařadili na třetí místo v Evropě za Švédsko a Maďarsko, což lze rozhodně považovat za úspěch. V současnosti, snad s výjimkou karlovarského kraje, naleznete několik desítek míst s možností tankovat moderně v každém kraji," hodnotil na tiskové konferenci kampaně Biopaliva frčí a společnosti Tereos TTD Jiří Trnka. "Je vidět, že kampaň má efekt, a že povědomí Čechů o bioetanolu roste, jelikož kdyby nebyla poptávka, nezvyšovala by se nabídka. E85 nabízí možnost významně ulevit rodinným rozpočtům. Na každých sto kilometrů se dá ušetřit přibližně 25 korun."
"O biopaliva mají zájem hlavně menší čerpací stanice snažící se nabídnout spotřebiteli levnější palivo. Problémem zatím zůstává odpor větších řetězců, které dávají přednost drahým prémiovým palivům své značky. Zájem ze strany řidičů a tím i čerpadlářů však roste a to nás teší," řekl Pavel Veselý z distributorské společnosti G7.
"Z našich interních informací můžeme prozradit, že jen my jako Tereos TTD zavážíme přes 200 čerpacích stanic a toto číslo dále roste. Distributoři a čerpací stanice se nám sami ozývají se zájmem o doplnění nabídky o toto moderní palivo," komentoval aktuální trendy v biopalivech mluvčí společnosti Tereos TTD Jakub Hradiský.

Autor: JK, Zdroj: enviweb

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek