Shell otevřel další čerpací stanici na vodík v Kalifornii

"Demonstrační vodíkové čerpací stanice nám umožní zhodnotit řadu nových technologií a dozvědět se cenné poznatky o nákladech i chování spotřebitelů," uvedl Matias Sanchez Cane, obchodní manažer firmy Shell Severní Amerika pro alternativní paliva.

ČS Shell US vodik

Čerpací stanice Shell v Newport Beach otevřené 24 hodin denně nabízejí nově dusíkem obohacený benzín a vodík. Majitelé vodíkových vozidel k čerpadlu dostanou osobní karty s přístupovými kódy. Představitelé Shellu očekávají, že denně využije tyto stojany 10 až 12 řidičů.
"Aby se snížily náklady a dosáhlo se komerčního potenciálu, který vodíkový pohon má, vyžaduje to úzkou spolupráci mezi poskytovateli pohonných hmot, výrobci automobilů, dodavateli vybavení ale i vládou. Chválíme Shell za tuto aktivitu," řekl předseda představenstva Air Resources Board (agentura pro ochranu ovzduší) Marie D. Nichols."Těšíme se na spolupráci s firmou Shell a dalšími ropnými společnostmi a doufámi v další rozvoj infrastruktury pro ekologický čisté automobily na nízkouhlíková paliva , které představují budoucnost silniční dopravy."
V Kalifornii otevřel Shell již čtvrtou čerpací stanici se stojanem na vodík. První v západním Los Angeles stojí již od roku 2008.

Autor: Jiří Kaloč, Zdroj: PetrolPlaza

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek