Shell přebírá polskou síť čerpacích stanic Neste

Anglicko-holandský ropný gigant Shell podepsal dohodu o převzetí sítě čerpacích stanic Neste Oil v Polsku za celkovou částku 80 milionů Euro.

ČS Neste Polska SP

Neste Oil vlastní v Polsku síť 105 samoobslužných čerpacích stanic situovaných do velkých měst, které v roce 2011 bygenerovaly zisk 250 milionů Euro. Transakce má být dokončena v první polovině roku 2013, zatím podléhí schválení místních orgánů pro hospodářskou soutěž. O tuto síť se zajímaly také polské ropné firmy PKN Orlen a Lotos, nicméně dohodu Finové nakonec uzavřeli s firmou Shell, které přvezme i ústředí Neste Polska SP s 25 zaměstnanci.
"Naším cílem je být vždy mezi prvními třemi ve všech našich maloobchodních trzích. To se nám zde v Polsku bohužel nikdy nepodařilo dosáhnout," říkávýkonný viceprezident Neste Oil Sakari Toivola, který má maloochodní řetězce na starosti. "Finanční výsledky Neste Polska navíc nesplnily naše očekávání. Tyto dva faktory pak ve výsledku vedly k našemu rozhodnutí o prodeji Neste Polska, což znamená i konec naší více než 20leté přítomnost na trhu s palivy v Polsku," dodal Sakari Toivola.

Autor: jk, Zdroj: PetrolPlaza

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek