Skupina MOL posiluje své pozice v ČR

Skupina MOL posílí své působení na maloobchodním trhu s palivy v České republice. Se společnostmi Bohemia Realty Company s.r.o. a Pap Oil čerpací stanice s.r.o. dnes podepsala řadu dohod o odkupu 124 čerpacích stanic sítě Pap Oil.

Slovnaft cerp.stan

Investice je v souladu se strategickým záměrem Skupiny MOL posílit její působení na českém trhu a zvýšit podíl na maloobchodním trhu s palivy. Nově nabyté čerpací stanice kromě toho zlepší její přímý kontakt s konečnými zákazníky.
Skupina MOL v České republice působí prostřednictvím společnosti Slovnaft Česká republika a je aktivní v maloobchodě a velkoobchodě s ropnými produkty. Slovnaft Česká Republika vlastní 25 čerpacích stanic, které jsou provozovány pod značkou Slovnaft. Zatímco velkoobchodní tržní podíl společnosti se na tamním trhu odhaduje na 18 procent, podíl v maloobchodě představuje pouze 0,7 procenta.
Po úspěšném završení akvizice bude Skupina MOL provozovat na českém trhu 149 čerpacích stanic, čímž se přibližně 5 procentním kombinovaným maloobchodním tržním podílem stane pátým největším hráčem na trhu. Skupina MOL bude dále zvažovat všechny tržní příležitosti, celkově by chtěla ve střednědobém horizontu dosáhnout v České republice alespoň 10-procentní podíl v maloobchodě s palivy.
Uzavření této akvizice je předmětem určitých podmínek, mezi jinými i získání kladného stanoviska českého antimonopolního úřadu.

Autor: TZ, Zdroj: Slovnaft

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek