U Shellu oslavili již 500. společný závod s Ferrari ve formuli 1

Výročí 500. společného závodu oslavil Shell a Ferrari v průběhu Velké ceny Singapuru formule 1. Dlouholetý vztah ropného giganta Shell a legendární stáje Ferrari umožňuje také přenos závodních technologií do běžného provozu.

Shell Ferrari
Například nejnovější paliva Shell V-Power Nitro+ by měly mít z 99 % stejné složení jako závodní palivo Shell V-Power používané stájí Ferrari v GP formule 1. "Naši zákazníci si nyní mohou dopřát téměř stejné palivo jako to, které bylo v nádrži monopostu Fernanda Alonsa a Felipeho Massy o víkendu během Velké ceny Singapuru,"říká Petr Šindler, manažer komunikace, Shell Czech Republic a.s.
V rámci oslav výročí vyjeli Fernando Alonso a Felipe Massa na dráhu se speciálním logem "500 RACES" na předním a zadním křídle monopostů. Fernando Alonso již ve čtvrtek v Singapuru představil unikátní simulátor vyvinutý společností Shell. Simulátor dle slov Alonsa téměř dokonale zprostředkovává pocit, který jezdci zažívají na závodní dráze. Speciálně pro tuto jedinečnou příležitost vznikl také krátký film skládající se z rozhovorů s předními osobnostmi stáje Ferrari jako právě Fernando Alonso, Felipe Massa či Luca Di Montezemolo, Stefano Domenicali, Luca Marmorini, John Surtees nebo José Froilan Gonzalez.
Začátek spolupráce společnosti Shell s Enzem Ferrarim se datuje do roku 1929, kdy ho firma sponzorovala jako závodníka. Shell byl oficiálním partnerem Ferrari i při historicky prvním ročníku MS formule 1 v roce 1950. Postupně se z této spolupráce vyvinul pevný vztah, který trvá až do dnešních dnů. Během té doby získalo Ferrari ve formuli 1 celkem 12 titulů mistra světa v hodnocení jezdců a 10 v Poháru konstruktérů.

 

Autor: jk, Zdroj: Shell

Diskuse

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek