Vlastník Benziny přejmenování stanic úplně nevzdal

Z ročního testování vyplynulo, že tzv. rebranding čerpacích stanic Benzina na Star a Orlen se zatím neuskuteční. Stalo se tak jen na sedmi benzínkách, prodeje paliv ani tržby to však neovlivnilo ve srovnání s dobou, kdy na těchto čerpacích stanicích zářila loga benziny. Společnost Unipetrol však myšlenku na přejmenování neopouští.

ČS Orlen

Podle Mikuláše Dudy z tiskového oddělení Unipetrolu eliminuje druhou fázi testování špatná ekonomická situace v Česku, nové značky však lidé přijali dobře. "Ukázalo se, že značky Orlen a Star byly ze strany klientů akceptovány, přestože nebyly podporovány prostřednictvím marketingové kampaně," řekl Duda. Marketingový průzkum realizovaný v průběhu testu potvrdil dobrou zpětnou vazbu klientů na značky Orlen a Star a přejmenované pumpy si už své nové názvy nechají. Přejmenování dalších čerpacích stanic v současné době.
Značku Orlen aktuálně v ČR mají tři čerpací stanice, Star čtyři. Orleny se úrovní služeb orientovali na movitější klientelu a měly nahradit značku Benzina plus. Star naopak láká řidiče, pro které je hlavním kritériem nízká cena paliva. Se značkou Orlen se mohou motoristé setkat na území Polska, Star je rozšířená hlavně v Německu.
Koncern PKN Orlen se myšlenky na přejmenování nevzdává, nicméně v současné době se odkládá i další testování zákazníků. "Bylo rozhodnuto, že zahájení druhé fáze testování, která se zaměří na zmapování názorů řidičů na případnou změnu značky Benzina, bylo odloženo kvůli složité ekonomické situaci v České republice," vysvětlil Duda.

Autor: jk, Zdroj: Novinky

Diskuse

  • Ludva, 5. 8. 2023 13:54: Jako vlastník elekrického vozu dříve 2 roky zpět naftového jsem k Benzina Žďár nad Sázavou, Nové Město na. Mor. nejezdil. Důvod ? Nepříjemná znuděná tlamou házející obsluha. Majitelka co to má ve Žďáru, jako frenčízu ta přes svoji aroganci už ani nevidí. Kafe předražené, myčka předražená, PHM předražené. Za PHM se platí tisíce a podle toho by měla mít firma ve které takové peníze utrácíte i chování a vděk. Vždy jsem jezdil raději na čs Schell nebo jiné. Pro majitele EV má nyní Benzina ve Žďáru n.S. nové DC stojany ČEZ. Což je nejdražší nabíjení pro majitele EV vozidel. 18 Kč za 1 kWh. Ne děkuji nemám zájem. Využívám stanic EON (12 Kč za kWh) nebo Lidl(12,50 za kWh). Nebudu podporovat šmejdství. Asi tak...
      Reagovat na komentář
    Přidat nový komentář

    Petrol Magazín

    Aktuální vydání2024/04 Téma číslaLéto na čerpací stanici
    Aktuální číslo

    Přihlašte se k odběru novinek