BENZINA PLATBY

Projekt roku, UNIPETROL RPA, s.r.o. – BENZINA, odštěpný závod

Díky mobilní aplikaci Benzina platby je možné platit na čerpacích stanicích Benzina za natankované palivo mobilním telefonem přímo u stojanu. Platby jsou bezpečné a zákazník má vždy možnost kontroly platby přímo na stojanu.

Unipetrol plat. 1

S aplikací Benzina platby odpadá nutnost chodit do obchodu, platba je rychlá a pohodlná. Prakticky funguje tak, že si zákazník po natankování načte do telefonu unikátní QR kód ze stojanu a automaticky se mu zobrazí platební údaje, které potvrdí, a tím za tankování zaplatí. Aplikace ohlásí odeslání platby, zobrazí účtenku a zákazník může spokojeně odjet.

Do aplikace Benzina platby je možné přiřadit bankovní kartu, postupně se však možnosti rozšíří i na tankovací karty Benziny - Tank Kartu Easy a Business. Aplikace při platbě vyžaduje zadání bezpečnostního kódu nebo se lze přihlásit biometricky, otiskem prstu nebo díky face ID - záleží na typu mobilního zařízení. Lze ji ale používat i bez trvale přiřazené karty. Aplikace rovněž zobrazuje přehled uskutečněných transakcí a účtenku, kterou lze exportovat ve formátu PDF.

Unipetrol plat. 2

Aplikace Benzina platby funguje v prostředí Android a iOS a lze ji zdarma stáhnout a nainstalovat z Google Play i App Store. Platit pomocí chytrého mobilního telefonu s nainstalovanou aplikací Benzina platby lze na všech veřejných čerpacích stanicích Benzina za natankování benzínu, motorové nafty, AdBlue a CNG.

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek