Mgr. Jindřich Kohout

Osobnost roku, SČS – Unie nezávislých petrolejářů

Jméno Jindřicha Kohouta je neodmyslitelně spjato se systémem technologií pro čerpací stanice Indikon - Harrier. Ačkoli jde o systém vytvářený od prvopočátku v malé rodinné firmě, je dnes v Česku instalován a servisován na asi 1500 místech a úspěšně svou přesností, stabilitou i uživatelským rozhraním konkuruje systémům dodávaným renomovanými zahraničními firmami.

Systém Harrier začal Jindřich Kohout vyvíjet a dodávat od roku 1991 nejprve jako OSVČ, společnost Indikon, s.r.o. byla založena následně v roce 1995. Dnešní nabídka firmy je představována systémem Harrier (kontinuální měření výšky hladiny v nádrži a indikace výskytu kapaliny na nežádoucích místech) a jeho jednodušší verzí Keeper (limitní měření výšky hladiny v nádrži, též včetně indikace výskytu kapaliny na nežádoucích místech).

Jindřich Kohout se narodil roku 1943 v Heřmanově Městci. Za svůj život vystřídal několik technických profesí. Jeho technické nadání a zájem o skladování a manipulaci pohonných hmot nevyústilo pouze v založení společnosti Indikon, ale vedlo také k uznání 6 patentů a podání více než 300 zlepšovacích návrhů.

Jindřich Kohout se letos dožil svých 75 let. Za svůj bohatý profesní život a nepřehlédnutelnou stopu, kterou vtiskl trhu českých čerpacích stanic si ocenění bezesporu zaslouží.

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek