RoBiN Oil, Mýto - Kamiony, myčka a domácí housky

Čerpací stanice roku, RoBiN OIL s.r.o.

RobinOil Mýto

Modrobílá čerpací stanice RoBiN Oil u městečka Mýto na silnici 605, která byla dříve hlavní dopravní spojnicí Prahy a Plzně, má velice výhodnou polohu. Na jednu stranu slouží obyvatelům přilehlého okolí, na druhou stranu funguje díky blízkému sjezdu z dálnice D5 jako tranzitní pumpa pro osobní automobily i kamiony, které zde navíc mohou najít prostor pro nucenou přestávku.

Mezi městem a dálnicí

Městečko Mýto na Rokycansku má asi 1500 obyvatel a svého času jím procházela hlavní dopravní tepna mezi Prahou a Plzní. Od chvíle, kdy byla zprovozněna dálnice D5, ztratila tato silnice na významu, ale ještě předtím na kraji Mýta hned vedle dálničního exitu 50 vyrostla svého času čerpací stanice českého řetězce RoBiN Oil. Loni se modrobílá pumpa dočkala důkladné rekonstrukce.

Společnost RoBiN Oil se na specifické dálniční čerpací stanice nesoustředí a spíše se snaží nabídnout své služby prostřednictvím 75 dobře vybavených pump ve městech, na silnicích prvních a druhých tříd nebo v horských oblastech, i když výjimky se samozřejmě najdou. Také čerpačka v Mýtě není primárně určena pro cestovatele, kteří míří z nebo do české metropole západním směrem. Dokáže však díky své poloze nabídnout služby i této klientele, a tak toho samozřejmě využívá.

Od sanitek na čerpací stanici

Nájemcem této čerpací stanice je od roku 2013 Daniel Čeček, který sem dojíždí až ze Stříbra. Práce na čerpací stanici byla jeho snem, a když společnost RoBiN Oil vypsala před osmi lety výběrové řízení na nového nájemce čerpací stanice v Mýtě, přihlásil se do něj a podařilo se mu uspět. Výhra to možná byla i pro čerpací stanici v Mýtě, která v loňském roce prošla důkladnou rekonstrukcí. Od základu byl přestavěn nejen shop, ale i nádvoří včetně výdejních stojanů, součástí areálu se pak stala nově mycí linka a navíc přibylo parkoviště pro nákladní automobily. A k tomu ještě druhý totem u dálnice, který mimo jiné avizuje nové parkoviště pro kamiony.

Nyní je zde asi šest míst pro dlouhé kamiony nad 12 tun a dalších pět pro nákladní a užitková vozidla nad 3,5 tuny. Parkoviště je sice každou noc úplně plné, čerpací stanice však řidičům těchto vozidel neumí nabídnout komplexní služby. Chybí zde možnost doplnit kapalinu AdBlue přímo ze stojanu a také na pokladně nezaplatíte žádnou z palivových karet s výjimkou CCS. Na druhou stranu se zde mohou jak cestovatelé, tak profesionálové za volantem za poplatek vysprchovat a hlavně občerstvit.

Dokonalá čistota

Příjezdová cesta od Mýta i dálnice vás navede přímo na refýž čerpací stanice a nelze si nevšimnout až chirurgické čistoty výdejních stojanů Tatsuno i pojezdové plochy, vzorně vysypaných košů nebo pečlivě uložených kbelíků s vodou a stěrkou na mytí oken. Dílem je to samozřejmě tím, že od rekonstrukce uběhl pouze jeden rok, dílem však za to může také placař, který dbá na čistotu celého areálu i přilehlé myčky a zároveň vám pomůže natankovat nebo předmýt automobil před vjezdem do nové portálové myčky Istobal, která zde motoristům slouží od letošního roku.

Zákazníci mají k dispozici kompletní sortiment aditivovaných pohonných hmot společnosti RoBiN Oil počínaje standardním 95oktanovým benzinem a motorovou naftou a konče prémiovou naftou bez biosložky a vysokooktanovým benzinem Natural 98. Stranou refýže ještě stojí plnicí stojan na LPG. Nabíjecí stanici pro elektromobily zde nenajdete a zatím není v plánu stejně jako plnicí stojan na stlačený zemní plyn. Uživatelé karavanů a obytných automobilů si zde naopak mohou doplnit rezervoáry na vodu z venkovního kohoutu.

Domácí kuchyně

U vstupu do shopu najdete ručně psanou tabuli s denní nabídkou jídel, standardně laděný interiér řetězce Robin Oil z třešňového dřeva v kombinaci s vínovým čalouněním a modrými doplňky se na první pohled tváří jako z 90. let. Ale všude je vzorně uklizeno, zboží v regálech je naskládáno přesně podle marketingových pouček, a přestože je celkový prostor shopu spíše menší, jednotlivé oddíly jsou přesně a logicky uspořádány.

Prostor prodejny a bistra odděluje nízká zídka, která z jedné strany slouží jako regál pro impulzní zboží a noviny, v levé části u vstupu na sociální zařízení pak najdete stolek na stání, vinotéku a motoristické doplňky či autokosmetiku. Proti nim je skleněná vitrína s nabídkou outdoorových nožů. Tento sortiment se zde nabízí hlavně proto, že je odtud kousek do brdských lesů a na čerpací stanici se rádi během sezony zastavují houbaři. Na houby ostatně chodí i osazenstvo čerpací stanice, a tak zde zákazníci v sezoně mohou ochutnat i čerstvou bramboračku nebo kulajdu.

Teplá přesnídávková polévka je ostatně na menu této čerpací k dispozici nonstop a k ní si navíc můžete dát čerstvě upečenou housku. "Pečeme každý den a lidé už jsou na to zvykli. Nezastavil je ani nouzový stav. Zkoušeli jsme také kváskový chleba, ale housky jsou lepší. Není to velký provoz, ale nám to stačí. Prodáme tak dvanáct jídel denně a přibližně dvacet polévek," říká Daniel Čeček.  Asi je vám jasné, že kromě obsluhy a placaře Daniel Čeček zaměstnává i kuchařku, která zde vaří polévky a hotová jídla z čerstvých surovin a vedle housek peče také domácí buchty a vyrábí smaženky a palačinky. Na ty se sem jezdí z širokého okolí. Na stálém menu je vedle polévky každý den také řízek s bramborovým salátem a k tomu ještě jedno teplé jídlo. "Myslím, že vařit vlastní jídla je ekonomicky výhodnější a hlavně tady lidem chutná. A jsem rád, že se to nezastavilo ani nyní v nouzovém stavu, kdy musíme jídla prodávat do krabičky s sebou," říká Daniel Čeček a dodává, že výtoče sice letos klesly, ale prodej nepalivového zboží a jídla se přes omezení nezastavil. "Hodně pomohly neděle, kdy jsme byli vlastně jedinou otevřenou provozovnou."

Skvělá káva i čerstvé ovoce

Káva na této čerpací stanic nese jako na všech "robinkách" značku Dallmayr a dát si můžete buď lacinější instantní z automatu na mince, nebo dražší, připravenou profesionálně od obsluhy. A k ní si můžete objednat třeba výše zmíněnou palačinku nebo domácí buchtu s povidly. Vedle vína, nožů a autodoplňků si zde zákazníci navíc mohou vybírat ze standardní nabídky zboží, které najdeme na většině čerpacích stanic včetně chlazených nápojů v prostorné vestavěné chladicí skříni. Specialitou této čerpací stanice je nabídka čerstvého kusového ovoce pro cestovatele, kteří potřebují doplnit vitamíny. Přestože se jedná o poměrně riskantní zboží z hlediska trvanlivosti, Daniel Čeček je prodává po celý rok.

Novotou září i čisté sociální zařízení, samozřejmě se samostatným oddělením pro dámy, pány a invalidy. K úplné vybavenosti zde chybí pouze přebalovací stůl. Nechybí bezplatná wi-fi a personál zákazníkům rovněž samozřejmě umožní bezplatně dobýt veškerá mobilní zařízení ze standardních zásuvek v prostoru bistra.

Nová služba

Jak už jsem psal výše, v letošním roce rozšířila čerpací stanice v Mýtě nabídku služeb o portálové mytí v nově postavené budově vedle parkoviště pro kamiony. Aby myčka přitáhla nové zákazníky, nabízel provozovatel první měsíc všechny programy zdarma. Zřejmě se to vyplatilo, protože dnes už má myčka svou místní klientelu a občas do ní zavítá i automobil z dálnice. Do myčky značky Istobal se díky šířce 2,4 m a výšce 2,7 m vejdou i některé užitkové automobily, ceny za jednotlivé programy se pohybují od 90 do 180 korun včetně ručního předmytí. K údržbě interiéru zde slouží také vysavač značky Šebesta a samozřejmě nechybí ani kompresor na dofouknutí pneumatik.

Závěr

Čerpací stanice RoBiN Oil v Mýtě poskytuje motoristům nadstandardní služby. Pumpu lze pochválit za dokonalou čistotu jak v rámci zázemí, tak venkovních prostor. Kromě kvalitních pohonných hmot, které jsou pravidelně testovány společností SGS v rámci programu "Pečeť kvality", zde zákazníci mohou doplnit i vlastní energii díky nabídce teplých i studených, ale především čerstvých jídel včetně domácího pečiva. Nově potěší i možnost umýt si automobil a velkou pochvalu má společnost Robin Oil za výstavbu stále nedostatkových parkovacích míst pro kamiony.

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek