Robin Oil Stará Boleslav

Čerpací stanice roku, Robim Oil

CSM ROBIN OIL Stará Boleslav

Na severním konci středočeského "souměstí" Brandýs nad Labem-Stará Boleslav kousek od nájezdu na dálnici D10 stojí už léta modrobílá čerpací stanice Robin Oil. Vedle kvalitních pohonných hmot, jejichž jakost hlídá firma SGS v rámci projektu Pečeť kvality, zde najdete i výborné občerstvení a vloni přibylo i moderní mycí centrum.  

Historická i odpočinková destinace

Obě samostatně historicky významná města v Polabí byla administrativně spojena v jedno v roce 1960. Zatímco Brandýs zažíval období své největší slávy v době vlády Habsburků, Stará Boleslav je spjata s osobou sv. Václava, který zde byl 28. září roku 935 zavražděn, a dodnes je město, respektive bazilika Nanebevzetí Panny Marie s kovovým reliéfem Madony s dítětem (tzv. Palladium) významným poutním místem. Historický objekt stojí právě na rušné ulici Boleslavská stejně jako čerpací stanici Robin Oil, kterou dnes využívají i moderní motorizovaní poutníci.

Okolí Staré Boleslavi je zároveň tradiční odpočinkovou destinací, protože kolem dokola najdeme nejen husté borovicové lesy protkané cyklostezkami, ale především hojně navštěvovaná přírodní jezera Lhota a Konětopy, kam se v létě jezdí svlažit nejen místní, ale také mnoho obyvatel Prahy. A ti, pokud dorazí z hlavního města po dálnici D10, musí projet okolo této "robinky".  Trochu delší úvod měl naznačit, jakou skladbu zákazníků má tahle čerpací stanice a nyní se pojďme podívat, co všechno v jejím areálu najdete a jaké služby nabízí.

Od nábytku na čerpací stanici

Nájemcem čerpací stanice ve Staré Boleslavi je od roku 2009 Ilona Businská. Původním povoláním manažerka obchodu s nábytkem se před lety rozhodla změnit povolání a společně svým manželem Dušanem, který má v nájmu čerpací stanici Robin Oil v pražské Libni, se dnes stará hlavně o to, aby "její" pumpa uspokojovala zákazníky, kteří její služby využívají, a zároveň uživila deset zaměstnanců, kteří bezproblémový chod pumpy zajišťují. "Když jsem pracovala pro nábytkářskou firmu, skoro jsem nebyla doma, a tak jsem se rozhodla, že se to pokusím změnit. Na naléhání manžela jsem se nakonec rozhodla vstoupit do výběrového řízení pro nájemce čerpací stanice a nakonec jsem se rozhodla pro tuhle mladoboleslavskou. Jako bývalá závodní plavkyně jsem se těšila, jak si v létě po práci budu jezdit zaplavat na Lhotu, ale za těch 12 let jsem tam nebyla ani jednou," říká dnes už s úsměvem Ilona Businská.

Čerpací stanice se léta pomalu rozvíjí a roste. Začátkem minulé dekády byl rozšířen shop a zázemí, což vedle skladu a místnosti pro zaměstnance umožnilo vzniknout i příjemnému posezení v prosklené "zimní" zahradě pro zákazníky. Před třemi roky byla rekonstruována výdejní plocha a instalovány nové výdejní stojany. Vloni pak došlo na nevyužitou plochu za čerpací stanicí, kde bylo vybudováno mycí centrum, vysavač s kompresorem a přibližně 20 parkovacích míst.

Dokonalá čistota

I po třech letech vypadají výdejní stojany Tatsuno jako nové a nelze si nevšimnout dokonalé čistoty okolo nich, vzorně vysypaných košů nebo pečlivě uložených kbelíků s vodou a stěrkou na mytí oken. I zde se o všechno stará placař, který dbá na čistotu celého areálu i přilehlé myčky a zároveň vám pomůže natankovat nebo předmýt automobil před vjezdem do portálové myčky Istobal, která motoristům slouží přibližně rok.

Zákazníci u dvou oboustranných stojanů mají k dispozici kompletní sortiment aditivovaných pohonných hmot společnosti Robin Oil počínaje základním 95oktanovým benzinem a motorovou naftou a konče prémiovou naftou bez biosložky a vysokooktanovým benzinem Natural 98. Stranou refýže ještě stojí plnicí stojan na LPG. Nabíjecí stanici pro elektromobily zde nenajdete stejně jako plnicí stojan na stlačený zemní plyn.

I když pumpa není určena pro kamiony, u krajního stání je k dispozici rychlovýdej nafty, chybí však možnost natankovat AdBlue ze stojanu, které zde prodávají pouze balené. A s výjimkou CCS zde ani neberou žádné další palivové karty. Na druhou stranu však patří mezi vybavení této čerpací stanice i sprcha.

Nejen kvalitní vína

Standardně laděný interiér čerpací stanice z třešňového dřeva v kombinaci s vínovým čalouněním a modrými doplňky působí trochu konzervativně, ale nájemkyni i zákazníkům se to líbí. Všude je navíc vzorný pořádek, zboží v samostatných regálech uprostřed i podél stěn  je naskládáno přesně podle marketingových příruček. Přestože se na první pohled celkový prostor jeví spíše menší, nepůsobí stísněně.  

Na stěně po levé ruce je velkorysá chladicí skříň pro nápoje a potraviny, po pravé směrem k pokladnám je podél stěny regál s hračkami, novinami a časopisy. I když s prodejem tohoto sortimentu je často kvůli dodavateli problém, zde se toho nechtějí vzdát. "Jsme příměstská pumpa a spousta lidí se spoléhá na to, že sem ráno přijdou, koupí si noviny a při kávě si je přečtou. S PNS je sice složitá domluva, ale centrála nám vyjednala dobré podmínky, takže dostáváme jen určité tituly, které většinou prodáme," říká Ilona Businská.

Šest samostatně stojících regálů nabízí ucelený sortiment, jehož skladba vykrystalizovala s léty zkušeností. Na rozdíl od velkých nadnárodních řetězců dává vedení společnosti Robin Oil svým nájemcům relativně volnou ruku ve výběru zboží i nabídce občerstvení. "Zboží si objednáváme sami, centrála nám důvěřuje, že jeho skladba bude kvalitní, a v tomto ohledu nám vlastně nic nediktuje," říká Ilona Businská, která je hrdá hlavně na nabídku vín, což je položka, která u čerpacích stanic Robin Oil není rozhodně opomíjena. "Snažím se lidem nabídnout i lepší vína, a proto spolupracujeme s moravským vinařstvím Mádl, které nám napřímo dodává svůj sortiment."

Domácí kuchyně

Již před vstupem do shopu najdete ručně psanou tabuli s denní nabídkou jídel. Ilona Businská kvůli tomu zaměstnává dvě kuchařky, které zde pracují od sedmi do tří hodin a denně připravují tři hotová jídla zatím po pěti porcích. "V tomhle režimu to děláme dva měsíce a zatím zkoušíme, co funguje," vysvětluje Ilona Businská a dodává, že už nyní sem někteří stálí zákazníci chodí pravidelně na oběd. "Menu si tvoříme sami s kuchařkou a personálem na základě spokojenosti zákazníků. Nejvíce zatím zabodovaly špekové knedlíky, španělský ptáček a boršč." Kromě toho zde návštěvníkům mohou nabídnout českou klasiku v podobě smaženého sýru, řízku, domácí sekané, bramboráků a bramborového salátu, denně pak kuchařka připravuje čerstvé bagety nebo plněné housky se šunkou a salámem. Pokud byste ale chtěli párek v rohlíku, odjedete s nepořízenou na jinou čerpací stanici. "Párky a klobásy nevedeme, místo toho vám raději nabídku hamburger v domácí bulce z místní pekárny, ale spíše se vás budu snažit přemluvit, abyste si na jídlo udělali čas a v klidu si ho u nás u stolu vychutnali," vysvětluje svou filosofii Ilona Businská a dodává, že od vedení má i v tomto ohledu volnou ruku. "Centrála jen chce, aby jídla byla vyráběná podomácku a ne z polotovarů." 

Kávu si zde můžete odnést do auta v kelímku nebo si ji dát na místě z porcelánového šálku. Značky Dallmayr z automatu na mince a Alfredo, kterou profesionálně připraví obsluha, zaručují kvalitu i skvělou chuť. K dobré kávě si pak můžete objednat domácí sladké pečivo. Stálé zákazníky zde našly hlavně ovocné košíčky s malinami, ale mnozí jistě nepohrnou ani štrúdlem, makovcem nebo mřížkovým koláčem.

Stejně jako celá pumpa je čisté i sociální zařízení se samostatným oddělením pro dámy, pány a invalidy. K úplné vybavenosti zde chybí pouze přebalovací stůl. A naopak zde můžete bezplatně využít wi-fi a personál zákazníkům umožní rovněž bezplatně dobít veškerá mobilní zařízení ze standardních zásuvek v prostoru bistra.

Nová mycí linka

Vloni čerpací stanice, která má otevřeno 24 hodin, sedm dní v týdnu, rozšířila nabídku služeb o portálovou mycí linku, která si s ohledem na absenci podobného zařízení v okolí rychle našla stálé zákazníky. Do myčky španělské značky Istobal se díky šířce 2,4 m a výšce 2,7 m vejdou i některé užitkové automobily, ceny za jednotlivé programy se pohybují od 90 (program Standard) do 180 korun (Comfort) včetně ručního předmytí. K údržbě interiéru zde slouží také zbrusu nový vysavač značky Šebesta a samozřejmě nechybí ani kompresor na dofouknutí pneumatik.

Závěr

Čerpací stanice Robin Oil ve Staré Boleslavi je dnes neoddělitelnou součástí ulice Boleslavská, která je zároveň  přípojkou na dálnici D10. Jejích kvalitních služeb si zvykli využívat jak místní obyvatelé z širokého okolí, tak návštěvníci, kteří jenom projíždějí třeba na nedaleké koupaliště Lhota. Pochválit musíme vzorný pořádek a čistotu v rámci zázemí i venkovních prostor s dostatečným počtem parkovacích míst. Kromě kvalitních pohonných hmot zde zákazníci mohou relaxovat a doplnit energii díky nabídce čerstvě připravovaných teplých i studených jídel a pečiva. Hlavně místní pak potěší nová mycí linka.

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek