KM PRONA Mnichovo Hradiště

Čerpací stanice roku, KM-PRONA, a.s.

KM PRONA Uherské Hradiště

Mezi dálnicí a městem

Mnichovo Hradiště leží hned vedle dálnice D10 asi 16 kilometrů od Mladé Boleslavi. Za sjezdem z dálnice narazíte u kruhového objezdu na rozsáhlý areál čerpací stanice KM-Prona, která zde stojí od roku 2012. Vloni bylo kompletně rekonstruováno její zázemí, zákazníci se nyní mohou těšit z nové podoby občerstvení Monzacafé.

Na zelené louce

Čerpací stanice KM-Prona zde před deseti lety vyrostla tzv. na zelené louce. Díky rovnému a prostornému pozemku neměli její tvůrci zásadní omezení a postavili nadčasový komplex služeb, na který se ve své době jezdila dívat i konkurence. 10 let je však dlouhá doba, věci stárnou a trendy se mění. Proto provozovatel loni připravil důkladnou rekonstrukci zázemí, aby zkvalitnil služby a rozšířil nabídku zvláště v rámci bistra Monzacafé.

Nájemcem čerpací stanice v Mnichově Hradišti je David Šulc, který zde podniká od kolaudace v roce 2012. "Už od dětství mě zajímalo všechno, co mělo nějaké spojení s benzinem, auty a motorkami, a práce na pumpě byla proto pro mě logickým vyústěním," říká David Šulc a dodává, že začínal jako vedoucí na čerpací stanici ve Varnsdorfu a postupně se vypracoval na nájemce. V současnosti vedle Mnichova Hradiště provozuje ještě dvě menší pumpy stejné značky v pražských Horních Počernicích a v Luštěnicích u Mladé Boleslavi.

Na první pohled překvapí velkorysý prostor celého areálu čerpací stanice. Díky tomu zde nemají problém při příjezdu, tankování i odjezdu ani ty největší kamiony, nechybí ani potřebná místa na parkování. Pro kamiony je zde oficiálně osm parkovacích míst, stává se ale často, že jich zde přes noc stojí rovný tucet.

Zatímco řidiči osobních automobilů tankují u výdejních stojanů Wayne Dresser pod zastřešením, které je spojeno s čelní stěnou zázemí, nákladní automobily mají svůj vlastní přístřešek z boku.Nabídku klasických pohonných hmot tvoří kompletní a plně aditivovaný sortiment společnosti KM-Prona počínaje základní motorovou naftou DieselPro a benzínem Natural 95 a konče prémiovou naftou DieselPro Plus a vysokooktanovým benzínem Natural 98. K dispozici je také LPG. Řidiči mohou využívat osm výdejních míst, na čtyřech z nich lze natankovat také AdBlue a dva slouží pro rychlovýdej nafty do kamionů. U každého stojanu najdou zákazníci také ekologický stojan pro výdej kapaliny do ostřikovačů, v nabídce je samozřejmě i tradiční "balená", na kterou jsou někteří zákazníci zvyklí.

Součástí hlavní budovy je i mycí linka s portálovou myčkou Istobal a samostatně stojící samoobslužný mycí box vybavený technologií od kyjovské firmy Šebesta. Stejné značky je také čistička odpadních vod, kompresor a vysavač.

Nejen domácí štrůdl

Od vstupních dveří mohou zákazníci zamířit buď rovnou k pokladnám, nebo doleva k bistru. Pokladny a výdejní pulty bistra stojí ve středu místnosti a obepínají přípravnu jídel nebo chcete-li kuchyň, která nabízí vše potřebné k výrobě snídaňového i obědového menu. Cesta k pokladnám je podle správných marketingových pravidel lemována samostatnými regály s impulzním zbožím, dvě pokladny jsou obloženy cukrovinkami. Shop kromě tradičních nápojů, cigaret, alkoholu, cukrovinek, drogerie či automotive zboží nabízí i sortiment hraček a dárků, nechybí denní tisk i časopisy stejně jako obligátní stojan s vínem.

Vlevo od vstupních dveří najdou zákazníci výše zmíněné bistro Monzacafé s nabídkou teplých i studených jídel a posezení pro přibližně padesát zákazníků (včetně venkovní terasy). Útulný prostor bistra lze využívat i k obchodním nebo soukromým schůzkám. U společnosti KM-Prona si zakládají hlavně na kávě, kterou v Mnichově Hradišti nabízejí z profesionálního pákového kávovaru Astoria. Vybírat si můžete ze tří různých směsí vybrané zrnkové kávy z české pražírny Gemini Espresso. V letních měsících je možné si objednat i ledovou kávu. Ke kávě si můžete dát sladké pečivo nebo dorty, "hvězdou" sladkých pokušení je však jablečný štrůdl, který se zde vyrábí. V nabídce pak nechybí ani kopečková vanilková zmrzlina.

Co se týče nabídky jídel, chlazené ani mražené polotovary zde rozhodně nečekejte. Je zde na plný úvazek zaměstnána kuchařka, která denně připravuje originální menu teplých jídel, plní bagety a peče výše zmíněný jablečný závin. Tradiční guláš, řízek nebo vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem a špenátem patří na menu k nejoblíbenějším. Ale nechybí ani minutky (špíz, krkovička, kuřecí steaky), popřípadě párky v rohlíku z rolleru, teplé pannini nebo oblíbené smaženky. Snídaňové menu obsahuje jak tradiční hemenex, slaninu a míchaná vajíčka, tak zdravé müsli s jogurtem a ovocem. Výběr jídel je široký, což dokazuje trojice obrazovek nad výdejním pultem.

Čistota a pořádek

Až na pracovníka, který se stará o údržbu zeleně a venkovního areálu, jsou v čtrnáctičlenném kolektivu čerpací stanice samé ženy. Všude panuje pořádek a čistota. Platí to i pro sociální zařízení, jehož součástí jsou oddělení pro pány, dámy a invalidy, nechybí ani sprchový kout.

Ještě je třeba dodat, že čerpací stanice KM-Prona v Mnichově Hradišti má otevřeno nonstop, k dispozici je zde bezplatný přístup na internet prostřednictvím wi-fi a také si zde můžete nabít mobilní zařízení nebo vsadit Sazku. Rodiny s dětmi mohou při pěkném počasí využívat venkovní hřiště. Nabídka služeb se v nejbližší době rozšíří také o výdejní místo e-shopu.

Řetězec KM-Prona akceptuje palivové karty CCS, DFC, DKV, UTA a vlastní Client Card, pro zájemce pak nabízí také vlastní slevové karty Bonus Card. Zákazník je může získat přímo na čerpací stanici, nebo přes mobilní aplikaci "Moje KM-Prona". Věrný zákazník jejich prostřednictvím může dosáhnout na slevu až jedné koruny za litr natankovaného paliva.

Závěr

Čerpací stanice KM-Prona u Mnichova Hradiště je vzorovým příkladem moderní čerpací stanice, která dobře slouží jak transitním zákazníkům, tak místním obyvatelům. Velkorysý areál nabízel od začátku široké možnosti využití a majiteli se realizace této čerpací stanice velice podařila. Široká příjezdová cesta, dostatečný prostor pro parkování, optimální počet tankovacích míst, dobře vybavené mycí centrum a prostorné, vzdušné a široce prosklené zázemí, které je čerstvě po důkladné modernizaci, představují svým způsobem výkladní skříň tohoto ryze českého řetězce čerpacích stanic.

Zákazníci si uvnitř shopu mohou vybírat ze širokého sortimentu zboží, koncept Monzacafé pak představuje kromě nabídky výborné kávy také plnohodnotnou restauraci s vlastním menu, které připravuje místní kuchařka z regionálních surovin. Dobré jídlo si pak můžete vychutnat jak v útulném prostředí jídelního koutu, tak na přilehlé zahrádce. A ještě je třeba dodat, že kvalitu služeb zde zpříjemňuje ochotný a vyškolený personál. Je škoda, že se o této čerpací stanici nedozví motoristé, kteří kolem projedou po dálnici. Provozovatel sice požádal o příslušnou značku, která by na její existenci upozorňovala, úředníci ŘSD však zatím této žádosti nevyhověli.

V nejbližší budoucnosti se chystá instalace fotovoltaických panelů a několika nabíjecích stanic, která by na tuto čerpací stanici přilákala i majitele elektromobilů.

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek