OMv D1 Naháč

Čerpací stanice roku, OMV Česká republika, s.r.o.

OMV Naháč

Poslední dálniční oáza OMV před Prahou

Dálniční čerpací stanice OMV na 30. kilometru nejstarší české dálnice pod hotelem Naháč v katastru obce Vranov na Benešovsku je poslední velkou odpočívkou OMV před Prahou. Jako většina dálničních čerpacích stanic rakouského řetězce je příkladným spojením kvalitních služeb, příjemného prostředí a maximálně vstřícné i profesionální obsluhy zároveň. S ohledem na mimořádně hustý provoz v tomto místě během celého roku to samozřejmě zasluhuje slova obdivu a chvály.

Začalo to Aralkou

Tuto čerpací stanici na odpočívce Naháč postavila v polovině devadesátých let společnost Aral, která v té době udávala trend v úrovni a kvalitě jak městských, tak dálničních čerpacích stanic na tehdy rychle se rozvíjejícím maloobchodním trhu. Základem obchodního úspěchu byla nepochybně i správná volba této lokality. Odpočívka Naháč totiž zajišťuje poslední odpočinek cestovatelům chvíli předtím, než vjedou do rychle houstnoucího provozu před českou metropolí.

S ohledem na okolní kopce je čerpací stanice zakomponována mezi dálnici a komunikaci vedoucí nahoru k hotelu Akademie. Celá odpočívka je pak rozdělena na prostor čerpací stanice, rozlehlé parkoviště a motorest Naháč. Výjezd  z odpočívky je proto na silnici 109 do Chocerad a teprve z té se automobily vrací na dálnici.

Zajímavé možná je, že je tato odpočívka obousměrná.

Dvě nádvoří

Čerpací stanice má dvě oddělené výdejní plochy pro osobní automobily a kamiony. Zleva je zastřešená výdejní plocha pro osobní automobily, druhé nádvoří vpravo od shopu je určeno pro kamiony s rychlovýdejem nafty. Plocha pro osobní automobily disponuje osmi výdejními místy u čtyř oboustranných čtyřproduktových výdejních stojanů s mechanickými počitadly německé značky Scheid&Bachmann, Všechno je čisté a plně funkční. Samozřejmě nechybí pomůcky pro mytí skel, rukavice ani odpadkové koše, kompresor.

Zákazníci mají k dispozici kompletní sortiment pohonných hmot OMV včetně vysokooktanového prémiového benzínu MaxxMotion 100 a prémiové nafty MaxxMotion Diesel. Výdejní technologie je propojena s moderním, plně centralizovaným informačním systémem EuroShop od firmy Unicode Systems. Platit za palivo lze pouze u pokladny shopu a v gastru, kde přijímají vedle klasických debetních, kreditních karet a palivových karet OMV také palivové karty.

Z nových alternativních energií zde najdete nabíjecí stanici pro elektromobily od společnosti Pražská Energetika. K dispozici jsou dvě dobíjecí místa a konektory CHAdeMO (50 kW/120 A), CCS Combo (75 kW/250 A) a Mennekes (22 kW/32 A). Za elektřinu zde můžete platit prostřednictvím čipu PRE, kartou CCS nebo pomocí QR kódu a klasické kreditní karty.

Rozdělené zázemí

V rekonstruovaném shopu s pečlivě doplňovanou nabídkou vás očekává vstřícná obsluha, které dobře ovládá obchodní komunikaci se zákazníky a aktivní prodej. Sortiment je kompletní, vedle cukrovinek, nápojů, automotive a drogerie nechybí ani tisk, časopisy a základní sortiment léků. Vnitřní prostory shopu jsou poměrně členité, striktně je oddělena část shopu a gastra, které se včetně jídelního prostoru nachází v druhé, výrazně prosklené části zázemí připomínající zimní zahradu. V jídelním prostoru pak zákazníci najdou i speciální zásuvky na dobíjení mobilní elektroniky.

Zatímco mezi samostatně stojícími regály shopu je s ohledem na bohatý sortiment a menší prostor relativně málo místa, v oddělení gastra je naopak potřebný počet stolů a posezení. Velkým přínosem je pro čerpací stanici gastro, který nabízí plnohodnotná studená i teplá jídla po celých 24 hodin, sedm dní v týdnu. Jak je u čerpacích stanic OMV obvyklé, v zázemí gastra je k dispozici dobře vybavená kuchyně a nájemce zaměstnává vedle obsluhy čerpací stanice také kuchaře. Ten denně připravuje z čerstvých surovin hotová jídla a polévky pro hladové cestovatele.

V menu čerpací stanice je stálá nabídka osmi až deseti teplých jídel, kuchař pak každý den připravuje pět až šest hotových jídel a dvě polévky. K snídani je k dispozici bohaté menu se základem ve vajíčkách, zájemci o zdravou výživu najdou v chlazeném regálu nabídku ovocných salátů, nápojů a jogurtů se značkou VIVA. V zázemí mimo jiné najdete i multifunkční zařízení Merychef, které k ohřevu a přípravě jídel využívá také obsluha čerpací stanice. Ta samozřejmě připravuje i čerstvé bagety podle přesně dané receptury, jinak najdete v nabídce samozřejmě také bagety balené od společnosti Bapa. Kávu vlastní značky VIVA připravuje obsluha na dvou kávovarech jak do papírového kelímku TO GO, tak do keramického šálku.

Maximální využití dostupných kapacit

Starší koncepce čerpací stanice a speciální dispozice shopu neumožnila při rekonstrukci zajistit vstup na sociální zařízení zevnitř shopu, a tak jsou toalety i nadále přístupné pouze zvenku. Letos ale proběhla jejich kompletní rekonstrukce a novotou stále září i díky pečlivému úklidu a udržované čistotě. 

Nájemkyní čerpací stanice OMV Naháč je Pavlína Šlajsová, která zde působí pět let pod vedením zkušeného area manažera OMV pane Michala Prince a vedle této čerpací stanice provozuje ještě další dvěčerpací stanice OMV v Praze na Chodově a v Hostivaři. Bezproblémový chod této čerpací stanice proto vedle obsluhy zajišťuje také zkušený provozní, který nájemkyni dokáže plně zastoupit v době její nepřítomnosti.

Závěr

Důsledná orientace na zákazníka, jeho potřeby a pohodlí a na maximální kvalitu prodávaných produktů a služeb za přiměřenou cenu se odráží na trvale vysoké návštěvnosti této čerpací stanice, která patří mezi stabilní pilíře celého řetězce rakouské společnosti OMV na českém trhu. Samozřejmě, že i na této čerpací stanicí budou moci zákazníci uplatnit novou mobilní aplikaci OMV My Station, která nahrazuje tradiční věrnostní kartu, umožňuje za využité služby a nákupy sbírat body a využívat nejrůznější výhody v celé sítí OMV včetně slevy na pohonné hmoty.

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/01 Téma číslaDistribuce pohonných hmot
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek