EuroOil Hostomice

Čerpací stanice roku, EuroOil

EuroOil Hostomice

Jak lépe využít potenciál atraktivního místa

Hostomice je malé město v okrese Beroun. Leží přibližně 10 km východně od Hořovic a stejně daleko severozápadně od Dobříše. Městečkem vede rušná silnice 114, která spojuje přes brdské Hřebeny právě Dobříš a Hořovice. Oblíbenou "oázou" motoristů je zde modrožlutá čerpací stanice EuroOil stojící po pravé straně při příjezdu do Hostomic, která letos prošla kompletní rekonstrukcí.

Jako na zelené louce

Čerpací stanice Benzina, kterou zde místní dokonce postavili v akci "Z", sloužila veřejnosti v Hostomicích už za minulého režimu, po roce 1989 pak přešla postupně pod Čepro v rámci sítě EuroOil. V roce 2017 hostomickou pumpu převzala Petra Taufmanová, která se práci na čerpací stanici věnuje dlouhá léta. Svou první čerpací stanici (EuroOil v Dubenci) dostala do nájmu už v roce 2006. "Když jsme pumpu v roce 2017 přebírali, říkal mi předchozí nájemce, že tady nejde nic navíc dělat a dokázal to odůvodnit tisíci argumenty. My jsme mu ale nevěřili a ukázalo se, že tahle pumpa má mnohem větší potenciál, než jsme si sami mysleli. Musím za to poděkovat i regionální manažerce Čepra, se kterou často komunikujeme a ona nám v mnoha věcech vychází vstříc," říká mi úvodem našeho rozhovoru Petra Taufmanová.

V současnosti se svým přítelem provozuje celkem tři pumpy (nově Zdice), a ze všech se snaží ve spolupráci s Čeprem vytěžit maximum. Proto měla velkou radost, když se Čepro rozhodlo hostomickou pumpu kompletně rekonstruovat. Původní čerpací stanice tak byla stržena a nová se v podstatě postavila na zelené louce. Čepro kvůli tomu dokonce přikoupilo pozemek, aby mohlo vzniknout větší zázemí a nádvoří bylo rozšířeno o jedno výdejní místo. Rekonstrukce trvala tři měsíce, slavnostně byla čerpací stanice otevřena 10. května. Rekonstrukci čerpací stanice EuroOil doslova fandilo celé městečko Hostomice, místní starosta pak při slavnostním otevřením poděkoval zástupcům Čepra a nájemkyni nabídnul, že město bude mít na starost mytí oken na této čerpací stanici, aby ji alespoň trochu ulehčili.

Moderní tankovací nádvoří

Aktuálně si v Hostomicích můžete doplnit některý ze čtveřice produktů z nových výdejních stojanů Tatsuno. V nabídce je základní benzín oktanového čísla 95 a motorová nafta, náročnější řidiči pak mohou doplnit také prémiovou motorovou naftu a benzín 95 s obchodním názvem Optimal, které mají rozšířenou aditivaci. Nově je v nabídce výdej kapaliny AdBlue, řidiči nákladních automobilů navíc mohou využívat jeden stojan s rychlovýdejem nafty. Nájemce by uvítal, kdyby nabídku rozšířil benzín s oktanovým číslem 98, na který se zákazníci často ptají. Plynná paliva zde nedoplníte, energii si v Hostomicích zatím nedobijí ani majitelé elektromobilů.

Otevřeno je od šesti do osmi, respektive od dubna do října do devíti hodin večer, mimo tyto hodiny mohou zákazníci využívat výdejní stojany, pokud si předtím "předplatí" požadované množství na tankautomatu Octomat od firmy Your Systems, který je zabudovaný do zdi vedle vstupu do shopu. Platit zde můžete hotovostí a standardními platebními kartami nebo několika druhy palivových karet. Pokladní systém akceptuje produkty značek EuroOil, Eurowag, CCS, DKV, UTA, DFC, Orlen a Shell.

Prostorný a prosvětlený shop

Zbrusu nový shop s obdélníkovým půdorysem spojuje s tankovacím nádvořím velkoryse dimenzované zastřešení. Vstupní dveře nejsou, jak je dnes u většiny čerpacích stanic standardem, na fotobuňku, ale při vstupu je třeba vzít pořádně za kliku. Trochu proti proudu současných trendů jde i umístění sociálního zařízení se vstupními dveřmi venku, přičemž zákazník si předtím musí k obsluze pro klíč. I když to stěžuje obsluze kontrolu nad stavem toalet, je to asi přívětivější pro invalidní zákazníky čerpací stanice. Sluší se ještě dodat, že toalety byly čisté a jako všechno okolo zářily novotou.

Díky bohatému prosklení velice světlý interiér shopu je převážně laděn do bílé barvy v kombinaci s příjemnými šedými a zemitými barvami podlahy a nábytku. Celkově tato kombinace vytváří útulný prostor, jehož dominantou je jeden samostatně stojící regál uprostřed. Další nabídka a služby jsou soustředěny podél stěn včetně integrované lednice na nápoje, automatu na kávu, pokladny a posezení. Pro odpočinek zákazníků jsou určeny dva boxy se stolkem a pohodlnými koženkovými sedadly. Obsluha má k dispozici vlastní sociální zařízení, nechybí ani kancelář, přípravna a sklad na zboží. Samozřejmostí je bezplatné připojení přes wi-fi, a v případě potřeby si zde můžete dobít přenosnou elektroniku. Mezi další služby patří i Sazka, popřípadě možnost zakoupení elektronické dálniční známky, což je samozřejmě velká přednost všech čerpacích stanic EuroOil.

Základem je dobrá káva

Bistro této čerpací stanice sice neprodává hotová jídla, přesto zde celkem bez problémů doplníte potřebnou energii pro své tělo. Základem nabídky je samozřejmě dobrá káva, kterou v podobě samoobslužného automatu od společnosti Dallmayr najdete hned u vchodu. Káva je k dispozici jen do kelímku a platit je možné pouze drobnými, které vám ochotně rozmění obsluha. Pokud jste zvyklí na instantní kávu a další teplé nápoje z klasického automatu, musíte až na druhou stranu shopu, kde stojí velká skříň také se značkou Dallmayr. A pokud chcete něco na zub, můžete si vybrat párek v rohlíku z rollergrilu nebo čerstvé, popřípadě balené bagety (Hamé). Obsluha má k dispozici i zařízení na rozpékání pečiva, takže vám připraví i teplé panini. V létě nabídku rozšiřuje zmrzlina a ledová tříšť.

Venku kromě tlakových láhví s LPG najdete ještě vysavač a kompresor a také několik variant posezení. Nechybí zde pergola od firmy Egoe, vedle toho však najdete i další lavice a stoly u vysavače nebo na ostrůvku mezi čerpací stanicí a silnicí pod vzrostlými jehličnany. Berounsko je samozřejmě oblastí zaslíbené cyklistice, a tak na čerpací stanici často zavítají i milovníci jedné stopy, kteří rádi využívají právě podobná venkovní posezení.

Závěr

Čerpací stanice EuroOil v Hostomicích navštíví přes den více zákazníků, než byste u podobné provozovny v malém městečku na Berounsku očekávali. A ta je na ně po rekonstrukce velmi dobře připravena. Velkou zásluhu na tom má nájemkyně Petra Taufmanová, která se v maximální možné míře snaží o to, aby odtud každý odjížděl spokojen. Platí to nejen pro prodej pohonných hmot, ale také pro stále se rozšiřující nabídku shopu a vstřícnost obsluhy. Zásadní proměna této čerpací stanice to všechno umožňuje více než kdy předtím.


Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/03 Téma číslaUNITI
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek