Orlen Olomouc

Čerpací stanice roku, Orlen

Orlen Olomouc

Perfektní služby pro obyvatele městské části

Patří čerpací stanice do obytné čtvrti nebo na sídliště? Jsou její služby pro obyvatele městské části potřebné? Čerpací stanice Orlen v olomoucké čtvrti Neředín dokazuje, že určitě ano. Také díky schopné nájemkyni je takové zařízení pro místní obyvatele naopak velmi prospěšné.

Na západním okraji hanácké metropole v rámci městské čtvrti Neředín najdete vedle supermarketu Kaufland a autosalonu Škoda Auto čerpací stanici Orlen. Čerpací stanice zde slouží zákazníkům už bezmála čtvrt století. Během této doby prošla několika rekonstrukcemi. Poslední proběhla v srpnu 2018 a dnes zde najdete moderní špičkově vybavenou čerpací stanici. Městská čerpačka, respektive její zázemí, je součástí většího objektu, ve kterém najdete také auto-moto servis a prodejnu pracovních oděvů a obuvi. Součástí areálu je také dvou portálová myčka, která dokáže odbavit i větší počet zákazníků. Právě otevření Kauflandu před dvěma lety ještě zvýšilo zájem jak o čerpací stanici, tak mycí linku.

Služby čerpací stanice může částečně využívat také dealerství Škoda Auto, které stojí z druhé strany příjezdové cesty. Celý areál čerpací stanice je trochu "utopen" v návalu automobilů a nejrůznějších objektů, takže například totem s ukazateli cen pohonných hmot stojí úplně, mimo tak aby byl dobře viditelný pro zákazníka. Ale místa mezi refýžemi je dostatek, i kdyby se zde měly tvořit fronty na pohonné hmoty.

Nové tankovací nádvoří

Prostor čerpací stanice umožňuje současně čerpat pohonné hmoty šesti automobilům, v nabídce moderních multiproduktových výdejních stojanu KM-700 s velkoplošným displejem od firmy Gilbargo Veeder-Root je kompletní sortiment pohonných hmot společnosti Orlen Unipetrol, počínaje aditivovanými palivy Efecta 95 a Efecta Diesel a prémiovými palivy Verva 100 a Verva Diesel i když se jedná o městskou čerpací stanici, najdete zde stojan na rychlovýdej nafty pro nákladní automobily, u prostřední refýže však slouží zákazníkům s automobily na CNG plnička stlačeného zemního plynu.

V aplikaci Orlen lze platit za pohonné hmoty i CNG přímo u stojanu, jinak zde akceptují kromě hotovosti a standartních kreditních karet také palivové karty Tankarta Orlen, CCS, DKV, Eurooil, Shell, OMV, Logpay a UTA. LPG si zde nedoplníte stejně, jako si nedobijete elektromobil. Nabíjecí stanici však uživatelé BEV a PHEV najdou v areálu supermarketu Kaufland.

Nejen příjemné posezení

V prostorném shopu najdete standardní sortiment řetězce Orlen včetně základní nabídky léků od firmy Medipoint a občerstvení Stop Cafe. U vstupních dveří zákazníka hned zaujme regál s aktuální nabídkou označený nepřehlédnutelnou červenou šipkou. Zde šlo o energetické nápoje Redbull, několik druhů Kofoly, ochucené vody Magnesia a džusy Cappy. Cesta zákazníka od tohoto regálu ještě nemusí vést nutně k pokladně, které jsou na levé straně shopu. Po pravé straně má totiž za barovým stolkem prostornou chladicí skříň s nápoji, která zároveň slouží jako sklad, a přímo před očima na protější straně samoobslužný kávový koutek, kde si zákazník může vybrat z několika druhů Fairtrade káv a kávových specialit. U kávovaru je možné zaplatit přímo hotovostně či platební kartou, bez nutnosti placení u pokladny.

Úplně vpravo pak najdete standardní posezení pro osm lidí. V levé části shopu jsou další dva regály se zbožím a dvě pokladny. Jedna zároveň slouží pro výdej občerstvení. Zde najdete i rollergrill pro hotdogy a chlazenou prosklenou vitrínu se sladkým pečivem a čerstvě připravovanými bagetami. Nabídka jídel je v případě této čerpací stanice celkem jednoduchá. Pokud vás při tankování přepadne menší hlad, popřípadě "mlsná", můžete si vybrat z několika druhů hotdogů a čerstvých nebo balených baget. Vedle toho vám obsluha ještě nabídne bramborové hranolky, kuřecí stripsy a zapékané bagety "z pece", jak láká poutač před vstupem do shopu. Pecí se ovšem samozřejmě myslí multifunkční trouba Turbochef - Tornado. Vedle hotovosti nebo platebních karet zde můžete za občerstvení zaplatit také stravenkami.

Mezi další služby patří možnost vsadit si zde Sazku a dále si můžete při dobré kávě prostřednictvím bezplatné wi-fi surfovat po internetu nebo dobít své mobilní zařízení.

Mycí linka

S ohledem na dostatečný prostor mohla být do objektu instalována dvou portálová myčka, která díky optimalizovanému využití čtyř mycích kartáčů a šesti ventilátorů zvládne umýt o 50 procent více automobilů za stejnou dobu než klasický jednoduchý portál. Svou péči o automobil pak mohou zákazníci této čerpací stanice dokončit u jednoho ze dvou vysavačů.

Závěr

Nájemkyně Klára Suchá zaměstnává osm lidí jako obsluhu a v sezoně ještě dva brigádníky. Práce na čerpačce ji baví, a tak ji tu najdete každý den včetně soboty a neděle. Během své kariéry si prošla všechny myslitelné pozice, které na čerpací stanici najdete. "Já jsem už v mládí myla jako brigádnice na čerpačce okna, pak jsem dělala obsluhu a také zástupce provozní. Teď už jsem osm let partnerem společnosti Orlen. Měla jsem nejdříve dvě malé pumpy v Mohelnici, tato velká v Olomouci je pro mě příležitost posunout se zase dál," říká Klára Suchá, která o sobě také tvrdí, že je na této práci v podstatě závislá. "Zkoušela jsem i něco jiného, ale nakonec jsem se do oboru stejně vrátila. Já to dělám hlavně proto, že mě to baví."

Čerpací stanice Orlen na Hněvotínské ulici v Olomouci nabízí především obyvatelům městské části Neředín perfektní servis 24 hodin denně sedm dní v týdnu. Kromě kvalitních aditivovaných pohonných hmot za solidní ceny v rámci regionu zde najdou i rychlé občerstvení a sortiment zboží, na který jsou zákazníci červenobílé sítě zvyklí. Velkým plusem je i kvalitní a rychlá mycí linka, za zmínku pak určitě stojí možnost využívat k platbě za pohonné hmoty a další služby mobilní aplikaci.

Fotogalerie

Petrol Magazín

Aktuální vydání2024/03 Téma číslaUNITI
Aktuální číslo

Přihlašte se k odběru novinek